– Vi har en bra kundbas och satsar mycket på våra luncher, säger Tea Lundmark, servitris på Café Piteå.
Ägaren av Café Piteå, Sami Abbad, tror att etablering av fler kaféer och matställen gör att mer folk börjar röra sig i stan.
– Visst får man mer eld i baken men vi kommer fortsätta satsa på luncher och beställningar, säger han.
Med huvudingång från Uddmansgatan finns mackbaren Subland, bara några dörrar ifrån Espresso house.
– Vi får se hur detta påverkar oss. Det är ju samma mängd folk i Piteå så det är klart det blir konkurrens, oavsett vilket matställe som skulle öppnat, säger Anna Sandström, platschef på Subland.
Inne i Småstaden ligger också kaféet Röda Lyktan, där tror man på utökning av utbudet kring vegetarisk och vegansk mat.
– Klart man är lite orolig, men vi har inte riktigt samma koncept. Vi har satsat på att ha ny dagens lunch varje dag, hembakat bröd och hälsosallader. Och mycket catering, säger Karina Viktorsson, ägare av Röda Lyktan.