Samtliga var berusade och två unga kvinnor, bland annat bilförarens sambo, spände aldrig på sig bilbältet och kastades ut ur bilen i samband med den svåra olyckan. Mannen körde alldeles för fort in i en kurva och tappade herraväldet över bilen, som gick av vägen och voltade varv på varv.

Kvinnorna som kastades ut ur bilen ådrog sig båda svåra skador, mannens sambo så svåra att hon i dag inte kan gå och har drabbats av flera andra allvarliga konsekvenser också.

Under rättegången uppgav hon att hon saknar känsel och inte har någon rörlighet nedanför brösten och att läkarna ännu inte kan säga om förlamningen är bestående eller inte.

Ingen av de fyra har några skarpare minnesbilder från olyckan och färden innan, men den andre mannen har uppgett att 23-åringen körde alldeles för fort, att han "stilade" och var helt oförberedd då han fick sladd på bilen och körde av vägen.

Luleå tingsrätt finner att den åtalade gjort sig skyldig till grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada och dömer honom till sex månaders fängelse för detta.