Enligt vittnesuppgifter ska en man ha klivit ut ur en bil och öppnat eld mot en polis. Han ska sedan ha sprungit vidare längs med en trottoar medan han sköt mot andra poliser, skriver Le Monde. Enligt det franska inrikesdepartementet dödades en polis, medan två poliser är allvarligt skadade.

Ett automatvapen användes mot polisen, ett krigsvapen, säger inrikesdepartementets talesperson Pierre-Henry Brandet, enligt Reuters.

Poliskällor uppgav tidigare för Reuters att en av de två skadade poliserna avlidit. Men inrikesdepartementet tillbakavisar den uppgiften.

Angripare dödad

Enligt polisen var troligtvis två gärningsmän inblandade i angreppet. En av dem dödades vid attacken. Enligt obekräftade källor ska mannen vara känd av säkerhetspolisen sedan tidigare.

Händelsen utreds som ett terrorbrott, uppger den franska åklagarmyndigheten.

Den bil som angriparen använde undersöks nu, uppger inrikesdepartementet på Twitter. En husrannsakan genomförs också i mannens bostad.

Enligt en poliskälla söker man efter en misstänkt gärningsman, som ska ha kommit till Paris med tåg från Bryssel, uppger Reuters. En arresteringsorder ska ha utfärdats.

Polisen beskrev redan i ett tidigt skede attacken som ett misstänkt terrordåd. En talesman för Frankrikes inrikesminister sade tidigare under kvällen att det är för tidigt att slå fast att det rör sig om ett terrordåd, rapporterar Reuters.

Kallar till krismöte

Området har spärrats av och polisen uppmanar människor från att vistas i närheten av platsen, rapporterar CNN. Tv-bilder från platsen visar ett stort antal poliser som evakuerar området. En helikopter hördes hovra över platsen för det misstänkta attentatet.

President François Hollande har kallat till krismöte på fredag morgon med anledning av händelsen. Han säger i ett tv-sänt tal att han är "övertygad" om att attacken är terrorrelaterad.

Två av kandidaterna i söndagens presidentval, Marine Le Pen och François Fillon, har meddelat att de avbryter sina kampanjer.

I tisdags greps två män i Marseille misstänkta för att ha planerat ett terrordåd inför valet. Terrorrörelsen Islamiska statens flagga, tre kilo sprängmedel och ett automatvapen och två enhandsvapen hittades vid husrannsakningar i samband med gripandet.