Kottens föräldrakooperativ och äldreboendet Mogården har sedan länge ett samarbete där de träffas och gör saker tillsammans. Mest har det handlat om olika sånguppträdanden men nu till påsk bestämde man att ordna en träff och göra något tillsammans.

– Vi ville hitta en aktivitet där barnen och de äldre kunde komma nära och att göra påskpyssel passade jättebra, säger Anette Tordhall, förskollärare på Kotten.

Hon berättar att träffarna med de äldre ger ett fint utbyte över generationerna.

Artikelbild

| Målare. De äldre på Mogården trivdes med att se barnen från föräldrakooperativet Kotten måla och klippa.

– Det behöver inte vara märkvärdigt. Man pratar lite med varandra och för de äldre räcker det många gånger med att bara sitta och titta på. Vid andra tillfällen har vi haft utelekar här på gården och då har de äldre suttit och tittat på barnens lekar genom fönstret.

Hon får medhåll av Gustaf Granström som satt sig vid ett hörn av pysselbordet.

– Barnen är så goa och rara och för mig räcker det fint med att bara vara med och se vad de gör och prata lite, säger han.

Agnes Olofsson är fullt upptagen med att måla ett påskkort i glada färger. Kortet ska sättas på ett paket så att man ser att det är påsk.

Artikelbild

| Fullfjädrat. Färg, fjädrar och blanka snören täckte bordet.

– När det blir påsk ska jag få en peng av min mormor som jag ska köpa ett påskägg för och det ska vara godis i det, säger hon.

Vid andra ändan av bordet sitter Majlis Lundberg, 82 år, och Alina Nyström, 4 år, och målar varsitt påskägg.

Artikelbild

| Pysslade. Alina Nyström och Agnes Olofsson från föräldrakooperativet Kotten påskpysslade i sällskap med de äldre på Mogården.

– Du är lika gammal som mitt barnbarnsbarn, konstaterar Majlis i samtalet med Alina.